Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagaren åtalad för grov misshandel

Annons

Klockan var halv fyra på morgonen den 11 juli när 21-åringen gick längs Carlavägen i centrala Ludvika.

Han har i polisförhör berättat hur han plötsligt blev omkörd av en bil som sedan tvärstannade och blockerade vägen framför honom.

Ur bilen steg en person som 21-åringen kände igen som den nu åtalade 41-åringen. Enligt 21-åringens uppgifter var ytterligare två personer med vid överfallet, men dessa har inte kunnat identifieras.

När 21-åringen slagits till marken fortsatte misshandeln med sparkar mot hans huvud. Samtidigt ska männen ha skrikit åt honom och kallat honom "klottrare".

Efter en mängd sparkar mot 21-åringens kropp upphörde misshandeln för en stund.

- Då kände jag en kall och klibbig vätska i ansiktet, berättar 21-åringen i polisförhör.

Det var grön färg som sprejades över honom. Enligt 21-åringen hade det legat en ryggsäck med sprejburkar på gräset intill platsen där han misshandlades.

Männen som misshandlade honom drog även ner hans byxor och sprejade honom med färgen i underlivet. Han fick sedan ta emot åtminstone en spark i skrevet.

När 21-åringen med hjälp av sin familj senare kom till Ludvika lasarett trodde personalen först att hans ena testikel var krossad. Man befarade också att hans syn var skadad. Ansiktet var svullet och han blödde.

Han fördes vidare till Falu lasarett där det konstaterades att han fått frakturer bland annat i högra pannhålan och högra ögonhålans botten.

Flera dagar efter misshandeln hade 21-åringen fortfarande problem med synen på ena ögat.

Den misstänkte 41-åringens historia skiljer sig markant från det 21-åringen berättat. Också han uppsökte vård i Ludvika på morgonen den 11 juli, då han hade skador på högra handen. Dessa skador menar P-G Persson har uppkommit när han utdelat flera hårda knytnävsslag. 41-åringen hade dessutom grön färg på händerna.

Själv påstår han att han kommit på fem-sex män med rånarluvor då de misshandlade 21-åringen. När han försökte ingripa fick han ett knytnävsslag mot sin högra hand, har han berättat i polisförhör.

41-åringen har suttit häktad sedan den 14 juli och i går åtalades han för grov misshandel, ett brott som ger fängelse i lägst ett och högst tio år.

I dag hålls rättegången i Falu tingsrätt.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons