Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare vill synas utåt

Annons

Det var i tisdags som FK berättade att många småföretagare har problem med att marknadsföra sina produkter på rätt sätt. Man hänvisar till faktorer som tidsbrist, ekonomi och kunskap.

Detta har "ALMI Företagspartner Dalarna" upptäckt och satsar därför på att utbilda småföretagare:

- Många gånger handlar det om brist på kunskap i ämnet. Därför kör vi nu en kurs i Falun som heter "Marknadsföring Basics" som är specialgjord för småföretagare, säger kursledaren Sören Röhrt.

Efter en mjukstart i Malung har nu en kursomgång körts i gång på allvar i Falun.

Göran Nygård är en av kursdeltagarna som avverkat den första av fem planerade samlingar.

Han driver sitt enmans-företag som specialiserat sig på kommunikationsradio inom bland annat industrin, sågverk och slalombackar.

- Jag har fått känslan av att utvecklingen stått stilla när det gäller mitt företag. Jag har mina trogna kunder, men det har inte tillkommit många nya, säger Göran och berättar att genom att gå den här kompetensutbildningen skapar han en plattform för att ytterligare utveckla sitt företag:

- Jag vill inte avslöja min nästa affärsidé. Men finns en marknad för de produkter som jag tänker på och om jag marknadsför detta ordentligt, kan det resultera i att omsättningen ökar så mycket att det blir aktuellt med att anställa någon. Det är i alla fall min framtidsvision.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons