Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare samlas på mässa

Annons

Namnet kan vid en första betraktelse låta något "grabbigt".

Kvinnor, motorer och skog låter som tre av de främsta intressena bland den manliga befolkningen, men i det här fallet syftar det främst på kvinnliga företagare.

- Det här är tredje året som vi anordnar mässan och den har blivit större och större för varje år, berättar upphovskvinnan, Lisbeth Lagerberg från Entreprenörscentrum.

Nytt för i år är att även Skogsvårdsstyrelsen är involverade genom ett treårigt EU-projekt med syftet att få in fler kvinnor i skogsnäringen.

I mässpresentationen talas om en salig blandning och visst stämmer det.

Både inne och ute vimlade det av verksamheter och aktiviteter. Bilar, skotrar, motorcyklar och skogsmaskiner fick representera mässans motortema medan det på skogssidan presenterades allt från äventyr inom upplevelseindustrin till företag som åtar sig allt från slyröjning till större avverkningar.

En av de kvinnliga företagarna var Eva Eljas från Björbo som i mars öppnade sin butik Kox In på Järnvägsgatan.

- Jag tycker att det är ett jättebra initiativ med en sådan här mässa, säger Eva som trivs utmärkt som företagare i Vansbro.

- Alla har varit så oerhört positiva och det känns bra. Det känns som om Järnvägsgatan håller på att leva upp som affärsgata igen. Jag tror också att kommunens uppsnyggning av samhället har haft stor betydelse för att öka intresset för Vansbro som handelsort, säger Eva Eljas.

Intresset för välmående i alla former är också det ett tydligt tema under mässan. Många av montrarna innehåller produkter eller behandlingar för att stimulera välbefinnandet på både det själsliga och det kroppsliga planet.

I dag, lördag, fortsätter mässan med den saliga blandningen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons