Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare köper tandläkarvillan

Annons

Efter flera fruktlösa försök har kommunen hittat en köpare av den 63 år gamla "tandläkarvillan" vid Gamla Nåsvägen 15.

Det är den lokala företagaren Ulrika Venuti, 42, som är beredd att betala 150 000 kronor för fastigheten.

Det var vad kommunen hade begärt och Venuti anser att "priset är helt okej". I fastigheten finns förutom den gamla tandläkarlokalen på 108 kvadratmeter en lägenhet på 82 kvadrat som är uthyrd samt källarplan. Lägenheten ger nya ägaren en fast inkomst och det är, enligt Venuti, en anledning till att hon köper villan.

- Den 1 juni i fjol startade jag företaget Säfsenguiderna Aktiviteter & Upplevelser AB och i lokalen ska jag ha kontor och förråd.

- Jag ordnar med aktiviteter för deltagare i konferenser som kommer till Säfsenanläggningen. Sommartid handlar det om aktiviteter för turister, exempelvis älgsafarier och utflykter med kanoter och kajaker, fiskeutflykter, vandringar med mera, berättar Ulrika Venuti.

Hon har inga fast anställda utan när så behövs kallas timanställda in. Det första året har 20-talet personer haft timanställningar hos henne.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott väntas nästa tisdag, den 17 maj, formellt godkänna fastighetsaffären. I så fall tar Venuti över från den 1 juni.

Kommunen har en längre tid också försökt sälja före detta pensionärshemmet i Ulriksberg som byggdes 1960. Kommunen vill ha 200 000 kronor för fastigheten som består av fyra lägenheter om ett rum och kök.

- Vi har haft några intressenter men de har velat pruta och därför har det inte blivit någon affär. Vi tror att det är möjligt att hitta någon som betalar det vi begärt, säger Bo Johansson, exploateringsingenjör vid kommunen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons