Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare känner skam

Annons

Henry Björn tittar på Herosfältet med två olika ögon, dels som förälder som har sina barn och som spelar fotboll på fotbollsplanen och dels som företagaren som visar upp Smedjebacken för sina kunder.

- Det är inte särskilt trevligt att spela på hemmaplan och visa upp detta för våra gäster, säger Henry Björn.

I den andra rollen som företagare visar han ibland upp Smedjebacken för kunder och kollegor och då drar han sig för att åka till Herosfältet.

- Det har hänt att jag varit dit med kunder och de ställt frågan om anläggningen över huvud taget används, berättar Henry Björn.

Det han reagerat på är flera saker, bland annat handlar det om att fotbollsplanen är i så dåligt skick att den periodvis måste hållas stängd för spel.

- Det behövs helt enkelt en ny plan med ny gräsmattan, och jag tror inte att det ska behöva bli så kostsamt.

Det han pekar på för övrigt är att det växer gräs överallt, både löparbanor och hoppgropar är täckta med gräs.

- I närheten och inne på området växer det meterhögt med sly och det ger ett allmänt intryck av förfall, dessutom borde det öppnas upp mer mot sjösidan så anläggningens fina läge vid Barken kom till sin rätt.

Han vill poängtera att han inte vill peka ut någon syndabock och heller inte ställa någon till svars för hur det ser ut på Herosfältet.

- Det viktigaste är att vi hittar en lösning på problemet och jag tror att det rätta är att de föreningar som verkar på Herosfältet går samman och gör något, säger Henry Björn.

Han tror inte att det handlar om mer än några dagars jobb om en stor grupp frivilliga ställer upp, för att få fason på området.

- Det borde på ett eller annat sätt gå att få fram de pengar som behövs, även om kommunen inte kan ställa upp med allt, så kanske den kan skjuta till en del.

Henry Björn tror att det finns så mycket frivillig kraft så det ska gå att få fram även maskiner för de markarbeten som kan bli aktuella.

- Jag kan självklart tänka mig att bidraga på det sätt jag har möjlighet till, säger Henry Björn.

Han ställer sig heller inte främmande till att kalla ihop ett möte där alla som på ett eller annat sätt har med saken att göra, träffas och försöker hitta lämpliga lösningar.

- Jag tror att då skulle vi kunna få ett idrottsfält att visa upp som vi kan vara stolta över och som vi inte behöver skämmas för, säger Henry Björn.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons