Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare fick gratisrådgivning

Annons

Ett halvdussin konsulter har rest runt i kommunen under tre dagar för att informera företagarna om de möjligheter till rådgivning som erbjuds.

Projekt Småföretagstillväxt i Ludvika kommun var arrangör, och räknade sammanlagt in ett 30-tal företagare på träffarna.

Grängesberg, Grangärde och Fredriksberg besöktes förra fredagen och i måndags. I tisdags var det dags för ett avslutande lunchmöte på Gustafsberg i Ludvika.

Budskapet på träffarna har varit att informera om vårens program inom projektet, och framför allt om den rådgivning som erbjuds företagarna helt utan kostnad.

- Jag tror att vi är ensamma i Sverige om att kunna erbjuda så många olika rådgivare helt utan kostnad, säger Stefan Martinsson som är projektledare.

- Varje företagare har möjlighet att boka tre timmars konsultation och en timmes uppföljning med var och en av de sex rådgivarna. Om man utnyttjar erbjudandet fullt ut skulle det betyda 24 timmars gratis konsulttid.

Hur får jag bättre lönsamhet? Hur ska marknadsföringen gå till? Hur använder jag datorn smart i min verksamhet? Det är några typer av de områden där företagarna kan få goda råd.

Anna-Maria Pettersson och Iréne Gammer driver företaget Amira Bemanning. De konstaterar att rådgivarna representerar väldigt mycket professionell kunskap som kan vara till stor hjälp i företagandet.

Ludvikabo blir kändis - och rik?

LUDVIKA. Vid kvällens upplaga av TV 4-programmet Alla mot en sitter ett par från Ludvika på läktaren.

Detta efter att mannen i familjen vunnit denna vinst på Bingolotto. Lotten köpte han av Ebon Björk som säljer lotter åt Ludvika Simsällskap.

- Han köpte lotten utanför Konsum Marknad i slutet av januari. Förutom resan till Göteborg, hotellvistelse och middagar är han garanterad 5 000 kronor. Går det riktigt bra vinner han en bil eller en miljon kronor, säger Ebon Björk.

Mer läsning

Annons