Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare åtalad för skattefusk

Annons

MALUNG. En företagare i Malung har åtalats för vårdslös skatteuppgift. Enligt åtalet har företagaren varit grovt oaktsam med sina skattedeklarationer under åren 1999-2001 och redovisat utgående moms med för låga belopp. Åklagaren påstår att företagaren genom sin oaktsamhet har försökt hålla undan skatt med nästan 200 000 kronor under de aktuella åren.


Skifs till Sälenfjällen
SÄLEN. Svensktoppsaktuelle Björn Skifs kommer till Sälenfjällen med sin show under vårvintern. Närmare bestämt till kongresshallen i Sälens högfjällshotell den 29 mars.

Bilist mejade ner sexton postlådor
SÄLENFJÄLLEN. 16 postlådor kördes ned av en bilist, som dessutom smet från platsen utan att ge sig tillkänna. Det här hände häromnatten på en mindre väg i Sälenfjällen. I en korsning på Joängsslingan, som ligger väster om Hundfjället, har bilen mejat ner en rad med postlådor och missödet kan ha ställt till oreda med att post kommit bort i snön.

Greps för grov olovlig körning

MALUNG. En medelålders ortsbo greps av polisen på onsdagskvällen för grov olovlig körning. Polisen stoppade bilen vars förare sedan tidigare har fått sitt körkort indraget.

Skidanläggning har sålts

SÖRSJÖN. Näsfjällets skidanläggning i Sörsjön har sålts. Köpare är ett nytt bolag, Näsfjället i Sälen AB, som tar över driften efter den här säsongen.

Bakom det nya bolaget står stugägare i områdena Lekåsen (Näsfjället) och Morbäcksätern samt ortsbor.

Skidanläggningen vid Näsfjället byggdes ursprungligen av Malungs kommun för att hjälpa till med utvecklingen av Sörsjön, men någon riktig skjuts på expansionen blev det inte. Kommunen drog sig ur engagemanget i Näsfjället för ett antal år sedan och sålde skidanläggningen till en privat intressent.

Mer läsning

Annons