Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag ser över sin arbetsmiljö

Annons

- De allt högre sjukskrivningskostnaderna har gjort att allt fler företag satsar på att förebygga sjukdomar och se över sin arbetsmiljö, säger Ur Alf Nilsson, vd vid Arbetsmiljöservice Dalarna AB.

För att kunna erbjuda kurser i sina egna lokaler har företagets lokaler i Saltvik byggts ut med omkring 100 kvadratmeter som fått ge plats åt kurs- och avslappningslokaler. Även personalutrymmena har fått en uppfräschning och fler kontorsutrymmen har skapats.

Under de senaste fem åren har Arbetsmiljösevice fördubblat sin omsättning som i år hamnar på elva miljoner kronor. Under samma tidsperiod har antalet anslutna företag ökat med 50 procent och bara i Vansbro finns 110 kunder med sammanlagt 2 000 anställda anslutna till företaget. I Arbetsmiljöservice Dalarna AB ingår även enheter i Gagnef och Leksand och sammanlagt har de tre filialerna 271 anslutna företag med totalt 6 500 anställda.

I Vansbro har företaget tio anställda som omfattar hela kedjan från läkare och sjukgymnaster till betendevetare och skyddsingenjörer som hjälper företagen med att utforma arbetsplatser för att exempelvis förebygga förslitningsskador.

Under "öppet hus" fanns det även möjlighet att delta i en tipspromenad där frikort till Arbetsmiljöservice eget gym stod på spel.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons