Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag protesterar mot upphandling

Annons

Länsrätten har stoppat en upphandling av grävmaskintjänster i Orsa. Hur länsrätten kommer att ställa sig till upphandlingen bestäms när den tagit del av parternas yttranden.

Orsa kommun antog Siljan Schackt att utföra grävmaskintjänster. Beslutet överklagades till länsrätten av det företag som förlorade anbudstävlingen, då det anser att beslutet togs i strid med lagen om offentlig upphandling.

Klaganden anser att kommunen har frångått värderingsgrunden i förfrågningsunderlaget och att upphandlingen inte får avslutas förrän rättelse har skett.

Underförstått: om värderingen av anbuden görs som klaganden anser vara riktigt, så förlorar Siljan Schackt anbudstävlingen.

Klaganden vill att länsrätten genomför en muntlig förhandling, för att enklare kunna förklara sin ståndpunkt. Det motsätter sig kommunen genom kommunchefen Göran Grå.

Han kan heller inte finna att något formellt fel har begåtts i upphandlingen och yrkar att motpartens ansökan avslås och att det interimistiska förordnandet upphävs så att upphandlingen kan avslutas.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons