Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag nobbar festival

Annons

Festivalen var tänkt att pågå i tre dagar men kvar blev bara två dagar.

- Detta var verkligen inte bra för oss. Dessutom hade vi ett mycket bra program, suckar Sven-Olov Eriksson, som är projektansvarig för festivalen.

Arrangörerna hade hoppats på minst 70 anmälningar från olika företag. Det kom elva anmälningar, som tillslut bara blev en, när tio drog sig ur.

- Vad ska man göra? Vi hade verkligen lagt ner mycket tid och kraft på att marknadsföra programmet. Men i fredags fick vi ta beslutet att ställa in hela första dagen, säger Sven-Olov Eriksson och fortsätter:

- Det viktigaste med dagen var att vi ville visa att det hänt en hel del inom området, som kan vara intressant för företagen, trots att hela branschen haft dåliga tider. Detta skulle blivit en positiv nystart för hela den här verksamheten.

Sven-Olov Eriksson tror att orsaken till att intresset varit så litet är att festivalen arrangeras vid fel tidpunkt för näringslivet.

Nu har många företag extremt mycket att göra och har inte tid att lägga ner på den här typen av evenemang.

- I framtiden ska vi lägga festivalen på hösten i stället, säger Sven-Olov Eriksson, som menar att resultatet av den inställda dagen kan leda till ett litet underskott i festivalens ekonomi.

- Men det handlar inte om några stora summor, säger han.

Festivalen börjar i dag i stället med en så kallad media och kulturdag. På lördag blir det en dag där Högskolan Dalarna har ett seminarium som bland annat handlar om det politiska budskapet i Hollywood-filmer.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons