Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag - inte bostäder

Annons

Kopparstaden håller på att förhandla med Vasallen, som förvaltar Dalregementet, om att få bygga studentbostäder i B-kasernen. Även Brigadhuset kan få bostäder.

I sitt samrådsyttrande över detaljplaneförslaget för Dalregementet protesterar gatu- och parkstyrelsen mot dessa planer. I och för sig skulle husen vara lämpliga för bostäder, tycker politikerna. Men avsikten med Dalregementets omvandling var att göra det attraktivt för företags-etableringar. Även om ingen för dagen är intresserad av att nyttja de båda husen kan de behövas för näringslivet lite längre fram, anser styrelsens ordförande Jan Lindholm, mp.

- Vasallen borde därför ha lite mera is i magen, säger han.

Enligt detaljplaneförslaget skulle också delar av kaserngården förvandlas till gräsmatta. Detta är något som kulturintressena protesterar mot. De anser att det skulle förvanska kaserngården som då skulle tappa sitt historiska ursprung och utseende. Men det tycker inte gatu- och parkstyrelsen som mycket väl kan tänka sig att en mindre del blir gräsmatta.

Efter viss vånda gick styrelsen också med på att exercishuset får användas till handel.

Men det oroar Jan Lindholm. Han befarar att det tillsammans med en stor livsmedelshall på området skulle locka allt för många människor från centrum.

- Vi vill inte ha samma dåliga utveckling för centrumhandeln som det blivit i Borlänge, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons