Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i momssvindel

Annons

Ingen från företaget har därför medverkat när bolagets revision har genomförts. En revision som därmed gjorts utan att räkenskaperna har kunnat granskas. Av den anledningen blir det nu frågan om en skönstaxering.

Företaget har redovisat omsättning med 135 281 kronor och inköp för 427 640 kronor för den aktuella perioden. Enligt uppgifter från Vägverkets bilregister har bolaget sålt sex fordon under den granskade tiden. Skatteverket förutsätter att bolaget också erhållit betalning för de sålda fordonen.

Köparna av bilarna har erhållit ett föreläggande av Skatteverket för att få reda på försäljningspriserna.

Av de inkomna kvittenserna framgår att det mesta handlar om dyra bilar. En Mercedes Benz har sålts för 800 000 och Chevrolet Corvette för 325 000 kronor. Totalt har bilar sålts för drygt 2,5 miljoner kronor varav momsen uppgår till 515 750 kronor.

Ytterligare ett företag i branschen i Grängesberg är utsatt för revision.

- Vi har anledning att tro att det även här handlar om avsevärda belopp som inte har redovisats som moms, säger sektionschefen Stig Eriksson vid Skatteverkets revisionssektion i Borlänge.

- Det finns ytterligare bolag inblandade i den här härvan runt om i landet, förklarar Eriksson.

Båda det aktuella bolagen begärdes i konkurs i mitten av förra månaden med advokat Bengt Stridh, Örebro, som konkursförvaltare.

Edgångssammanträdet sker i dag i Örebro tingsrätts lokaler.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons