Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i Håksberg i konkurs

Annons

Bergslagsscreen AB med verksamhet i gamla gruvkontoret i Håksberg, försattes på torsdagen i konkurs.

- Det var på företagets egen begäran, säger advokat Per Gisslén som är konkursförvaltare.

Företaget startades 1999 och hade vid konkursen fyra anställda. Bolaget har främst arbetat med reklamtryck på textilier och olika prylar.

- Man har på senare tid inte haft möjlighet att betala fakturor i takt med att de förfallit. Orsaken är att orderingången tillfälligt minskat till följd av att en säljare är långtidssjukskriven, berättar Gisslén.

Företaget har dragit på sig 18 betalningsanmärkningar och den registrerade skulden hos kronofogden uppgår till cirka 85 000 kronor.

- Det är ju inte så mycket. Jag kommer att driva verksamheten vidare och tror att det finns förutsättningar för fortsatt verksamhet, säger Gisslén.

Senaste årsredovisningen omfattar perioden 1 maj 2001-30 april 2002. Enligt redovisningen har Bergslagsscreen omsatt 2,1-2,4 miljoner de senaste tre åren. För samtliga år har det noterats negativa resultat efter finansnetto. Perioden 2001-2002 uppgick förlusten till 211 000.

Bolaget ägdes tidigare av Juristfirman Thorulf Wall AB med säte i Ludvika och Thorbjörn Wall, Österskär. På senare tid har Thorbjörn Wall stått som ensam ägare.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons