Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag hotar bryta med SAS

Annons

Electrolux hotar med att sluta flyga med SAS om det blir strejk. Nu överväger även Ericsson att byta flygbolag om strejken med SAS bryter ut på fredag. Telekombolaget är enligt egen utsago flygbolagets näst största kund.

Electrolux koncernchef Hans Stråberg hotade i dag med att hans företag kommer att sluta flyga med SAS om det blir strejk.

"Oavsett orsaken kan jag bara konstatera att det drabbar oss som kund till SAS, och det är i längden ingenting som vi kan acceptera", skriver Stråberg i ett brev till SAS Sveriges vd Anders Ehrling som Aftonbladet tagit del av.

Electroluxchefen skriver att han är orolig eftersom tusentals anställda flyger med SAS varje år.

"Jag vill att Electrolux ska förbli kund hos SAS, men vårt tålamod har gränser. Om vi inte kan lita på att de SAS-flyg vi använder går när de ska måste vi pröva alternativen", står det i brevet.

Senare på dagen kom ett liknande besked från telekombolaget Ericsson som överväger att byta flygbolag om strejken på SAS bryter ut på fredag. Telekombolaget är enligt egen utsago SAS näst största kund.

Företaget tittar därför på andra alternativ.

TT: Ericsson byter flygbolag _ inte bara temporärt?

Om kabinkonflikten bryter ut på fredag kommer all inrikestrafik och all trafik till Europa att stanna, enligt SAS.

Närmare detaljer om vilka flygningar som i så fall dras in kommer SAS Sverige att ge i morgon.

Tidigare i dag sade HTF nej till medlarnas slutbud i kabinkonflikten, vilket ökar risken för en strejk.

HTF kräver förbättringar i arbetsmiljön, att SAS genomför sina uppgifter med egenanställd personal och att heltidsanställning ska vara norm.

TT

Mer läsning

Annons