Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag expanderar

Annons

Det var under måndagskvällens möte om en utveckling av Mockfjärd som kommunalrådet berättade om ruschen bland företagen på industriområdet.

Mötet diskuterade bland annat hur väg- och informationsskyltningen ska bli vackrare och bättre.

Kommunens representanter berättade att det finns planer på en stor översiktstavla över industriområdet och att den skulle kunna placeras efter järnvägsövergången vid Moelven Dalaträs timmerbacke.

-För att göra det lättare för besökare att snabbt hitta rätt skulle skyltningen av de olika vägarna också behöva förbättras, sade Anders Ahlgren och berättade att de här planerna också påverkas av de berörda företagens expansionsplaner:

-Flera av de omkring 15 företagen går så bra att de behöver större lokaler och naturligtvis ska vi göra allt vi kan för att ge dem möjligheter att expandera och utvecklas.

DalaFloda Group AB, där Dala Floda Golv, Forneby List och Boo Panel är produktnamn, är ett av de företag som går mycket bra. Mats Hellgren, produktionschef, berättar att företaget under det senaste året fått in många nya och stora kunder, både när det gäller golv och lister.

-Därför ser vi just nu över olika möjligheter att utveckla vår produktion, både i Mockfjärd i Forneby, berättar han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons