Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag bygger ut

Annons

- Vi har varit trångbodda så in i bomben, säger företagets vd Pär Knutz, som äger Kuggteknik tillsammans med sin syster Ewa Möller.

Arbetet är i full gång med de nya lokalerna. Skoglunds bygg-jobbare arbetar för brinnande livet för att allt ska vara i ordning till invigningen i påsktid. En fabrikslokal kläds med stående rödmålad panel. Allt för att smälta in i bymiljön så mycket som möjligt.

- Det har vi varit oerhört noggranna med, säger Pär Knutz.

I nybygget till fabriksbyggnad blir det montering och ämnestillverkning. En nybyggnad som även i sin tur kommer att vidga kontors- och personalutrymmen. Vidare kommer all in- och urlastning att ske från Källbacksvägen. En glad nyhet inte minst för att det tidigare varit i trångaste laget för lastbilar att ta sig fram på smala byvägar.

Pär Knutz gläds inte bara över det framskridande bygget. De senaste åren har företaget, som fungerar som underleverantör till främst medicinsk teknik och

handikappindustri, gått mycket bra. Det handlar om en årsomsättning som under de senaste åren rusat i höjden med 25- 40 procent. Till detta har personalstyrkan i stort sett fördubblats under de senaste fem åren.

Om- och tillbyggnaden gör att företagskostymen anpassas till dagens marknad. Med 57 kuggmaskiner i drift och en hel del magasinerade maskiner behövs det plats. Knutz ser framtiden an med tillförsikt.

- Nu har vi så vi kan utöka produktionen.

Faktaruta:fakta | Kuggteknik AB

Grundades: I Stockholm 1966 av Henning Knutz

Till Leksand: 1970 började en del av tillverkningen i Källberget. Fem år senare var hela tillverkningen flyttad till Leksand

Antal anställda: Cirka 30 personer

Omsättning: Kring 25 miljoner om året

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons