Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningshus lever vidare

Annons

Idrottsföreningen övertog lokalerna när intresseföreningen flyttade ut.

- Det här året finansieras lokalerna med medel ur projektet Lustgårdens framtid, men inför nästa år behöver vi stöd av bygdens föreningar och företag. I dagarna går vi ut med ett brev och erbjuder dem att mot en grundavgift på 1 000 kronor per år bli medlemmar i Föreningarnas hus, berättar Ulf-Göran Redhe.

Årskostnaden för lokalen beräknas till 30 000 kronor, varav 24 000 är en ren hyreskostnad.

Mot grundavgiften får medlemmarna tillgång till de nyrustade lokalerna - ett sammanträdesrum, ett kök och en kopieringsapparat. Dessutom erbjuds de kontorsservice till självkostnadspris.

Idrottsföreningens prissamling visas i lokalerna, där besökarna också kan se delar ur fotografen och författaren Ulf Engströms Flofôlksdokumentation.

Idésprutan Redhe hoppas och tror att lokalen och pågående projekt ska generera samarbete, nya aktiviteter och även arbetstillfällen.

- Målet är att hitta nya och affärsmässiga verksamhetsformer, säger idrottsföreningens ordförande och påpekar att det för närvarande är fem personer som arbetar i eller har lokalerna som bas.

Via en egen hemsida informerar föreningen om aktiviteter i bygden. Ett friskvårdsprojekt har också inletts och ett av målen är att i samarbete med företagen se över möjligheterna att hjälpa långtidsarbetslösa och sjukskrivna till arbete.

- Vi hoppas kunna samordna det engagemang och den goda vilja som finns i bygden och göra något bra av det, säger Ulf-Göran Redhe.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons