Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsägd lokal bästa lösningen

Annons

Bästa lösningen för Falu brottarklubb och Falu bordtennisklubb är att bilda bolag och själva äga gymnastiksalen på regementet. Det anser fritidsstyrelsen som utrett klubbarnas lokalproblem.

De båda klubbarna har länge sneglat på den gamla gymnastiksalen på Dalregementet och bett kommunen om hjälp för att få egna lokaler. Fritidsstyrelsen fick också pengar i november år 2002 för att hyra lokalerna för klubbarnas räkning. Även skytteklubben skulle då rymmas där.

Men trots att fritidsstyrelsen i sin tur skulle rabattera hyran till klubbarna orkade de inte med den och projektet fick skjutas på framtiden. Inför besparingarna i år ströks det också helt ur budgeten.

Men klubbarnas behov av egna lokaler kvarstod och frågan började utredas på nytt i januari. För att få Dalregementets gymnastiksal funktionsduglig för klubbarna behöver den rustas upp och förses med bordtennisbord och brottarmattor. Detta skulle kosta cirka två miljoner kronor.

Fyra olika alternativ på lösning så att klubbarna skulle ha råd med lokalerna utreddes. Det fjärde alternativet att klubbarna själva bildar bolag och köper lokalerna fastnade fritidsstyrelsen för. Det ger klubbarna större handlingsfrihet och stora möjligheter till olika finansieringsmodeller. Kommunens insats skulle vara att stötta ekonomiskt genom bra drifts- och anläggningsbidrag på samma sätt som den gjort vad gäller exempelvis ridanläggningen i Bjursås.

- Och klubbarna är inte alls avvisande till den här idén, säger fritidsstyrelsens ordförande Widar Andersson.

Nu får klubbarna ta sig en ordentlig funderare och sedan komma tillbaka och säga hur de vill göra.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons