Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar får dela på miljoner

Annons

Föreningarna får vara med och dela bördan när kommunen måste åtgärda sin dåliga ekonomi.

-Ingen skulle vara gladare än jag om vi kunde dela ut de pengar som föreningarna ansökt om, säger Kerstin Ohlsson, assistent vid tekniska kontoret.

Det är hon som har sammanställt ansökningarna från föreningarna och föreslagit vilka belopp som bör betalas ut till respektive förening. Förslaget behandlades och godtogs av politikerna i trafik- och lokalutskottet när det hade möte på måndagskvällen.

Ett par föreningar som tidigare erhållit bidrag har inte kommit med någon ansökan i år och blir därför utan bidrag. Andra föreningar har listat vad som behöver göras på lokalerna men inte specificerat någon summa.

Folkets hus i Sörvik fick i fjol 225 000 men får i år nöja sig med 51 000.

- Förklaringen är att de i fjol gjorde en stor investering på 180 000 i bergvärme, uppger Kerstin Ohlsson.

Cassels får också avsevärt mindre i bidrag i år. 2003 fick de 460 000, i år 335 400. Anledningen är att man i fjol renoverade taket för 150 000.

NLT kommer de närmaste dagarna att i notisform mer i detalj redovisa ansökningarna från några av föreningarna. Här nedan följer en sammanställning över sökta bidrag i år och hur mycket föreningarna får i år och fick i fjol.

-När det gäller pengar till drift och akut underhåll så utbetalas de i nästa vecka. Bidrag till planerat underhåll betalas när jobbet är gjort, upplyser Kerstin Ohlsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons