Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening vill rädda folkparken

Annons

Grängesbergs Folkets hus- och parkförening har hållit årsmöte. Under mötet var den stora frågan framtiden för folkparken. För medlemmarna i föreningen kom det i vintras som en obehaglig överraskning att Spendrups i framtiden gärna vill komma över folkparksområdet för att här fortsätta sina utbyggnader.

I all synnerhet som föreningen haft en grupp i arbete som undersökt vad som kan göras för att sätta fart på folkparken igen. Vissa praktiska arbeten har redan utförts i parkområdet i syfte att snygga upp och försköna. Så till exempel genomfördes i höstas en urgrävning av dammen som var på väg att växa igen.

Föreningen har som mål att få till stånd en levande folkpark med servering, lekanordningar, allmän trivsel och viss programverksamhet. Man hoppas också att många grängesbergare ställer upp och medverkar i de "arbetskvällar" som är planerade i parken.

En hel del är alltså på gång i parken och förhoppningen är att kommunen lyckas övertyga Spendrups om att Skakelbacken är en ur flera aspekter lämpligare plats för den framtida expansionen.

Om inte, ser framtiden lika mörk ut för folkparken som den gör för samhällets Folkets hus.

Föreningen har av allt att döma inte råd att behålla den anrika byggnaden utan kommer att försöka hitta en seriös köpare. Ludvikabon Anders Skoglund, som var spekulant i vintras, är förmodligen ute ur bilden.

Skoglund villkorade ett köp av Folkets hus med att han fick ta över Ludvikahems fastigheter i Grängesberg men enligt vad som framkommit de senaste veckorna har affären med Ludvikahem spruckit.

Slutligen kan nämnas att valproceduren vid årsmötet innebar att styrelsen utökades från fem till nio personer. Kjell Stenberg valdes till ordförande efter Marianne "Majsan" Danielsson. Vice ordförande är Peter Danielsson, kassör Lena Kirjonen och ledamöter Kent Andersson, Ulf Persson, Bitte Sjögren, Tommy Ohlsson, Sven-Olof Andersson och Rickard Kirjonen.

Mer läsning

Annons