Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening får egen hall

Annons

- Vi får se vad de säger, funderar kultur/fritids förvaltningschef, Christer Lundman.

Det är alltså meningen att den nyare av tennishallarna ska byggas på norrut i befintlig stil.

Är det en bra lösning?

- I alla fall det man kan göra i det där området för att inte vara låst i framtiden.

Bygget är beräknat att kosta kommunen cirka 4,5 miljoner kronor. Lägg därtill en årlig driftskostnad på 516 000 kronor. Av dessa pengar är det meningen att gymnastikföreningen ska stå för 300 000 årliga kronor tack vare hyresintäkter.

Förslaget till ny gymnastikhall har framtagits efter diskussioner mellan Leksandsbostäder, Leksands gymnastikförening och Leksands tennisklubb. Kultur- och fritidsförvaltningen har också funnits med i diskussionerna.

En lösning för framtiden, menar Lundman. Det är precis vad det handlar om. En rejäl rockad som det heter på schackspråk. Så här är det tänkt. Skulle kommunen någon gång i framtiden satsa på en fullstor sporthall kommer den att byggas där den gamla tennishallen står i dag. I det läget skulle tennisklubben ta över gymnastikhallen och gymnasterna få flytta sin verksamhet till nuvarande Leksandshallen.

- Jag vet inte ens när det skulle bli aktuellt, säger Christer Lundman.

En sak i taget, menar han, och understryker att gymnastikhall i en förlängning av tennishallen bara är ett förslag. På måndag ligger ärendet hos ksau. Blir det ja där och ett ja i kommunstyrelsen kan kanske förslaget tas till beslut i fullmäktige i juni.

- I så fall kan bygget vara i gång till hösten, tror Christer Lundman. Han tror det kan bli riktigt bra, men understryker att det stora problemet i sammanhanget är den årliga driftskostnaden.

- Det är där det måste tas ställning.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons