Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta turistchef blir ny golfbas

Annons

Siljan turisms förre vd Lars-Olof Ericsson tar över ordförandeskapet i Furudals bruks golfklubb - efter avgående eldsjälen Börje Sommar.

- Banan har stora utvecklingsmöjligheter, säger han.

Det senaste året har Furudals bruks golfbana utvecklas från en niohåls betalbana till en gångbar och fullstor artonhålsbana. Utvecklingen noterades märkbart i sommarens försäljning av dagkort, greenfee, och medlemstillströmning. Den nye ordföranden ser stora utvecklingsmöjligheter.

- Banan är otroligt vacker och ligger i en underbar vildmark, med både varg och björn. Banan har potential att locka många fler - inte minst när det är långa köer till golfbanorna i Rättvik och Leksand, säger han.

De nya ägareförhållandena vid Furudals bruk uppskattas av golfklubben.

- De nya ägarna var med på årsmötet och deras idéer ligger väl i linje med vad vi hoppats på. Klara synnergieffekter. Bland annat blir det lätt för besökande att bo och äta på bruket och spela på banan, säger Ericsson.

Den nye ordförandens egen golfkarriär är kort. Han började spela så sent som 1996, lockad av dåvarande ordföranden Börje Sommar. Det egna handikappet är 53, inte ens ett officiellt golfhandikapp.

- Jag tror att jag blev vald till uppdraget på andra kvalifikationer än de sportsliga. Men i sommar hoppas jag i alla fall nå ett officiellt handikapp, skrattar Lars-Olof Ericsson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons