Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta KRIS-medlem åtalas för stöld

Annons

Han hade varit medlem i Kriminellas revansch i samhället, KRIS, och kände till lokalerna. Nu har den 20-årige Falubon åtalats för stölden av en playstation och tilllhörande spel tidigare i våras. En polis på väg hem på jobbet såg till att han greps på bar gärning.

Det var den 31 mars i år som polisen, som just gått av sitt skift, hörde en ruta krossas. Hon såg att någon brutit sig in i KRIS lokaler på Åsgatan och att det lyste där inne.

Polisen larmade genast sina kollegor och väntade kvar vid lokalen, när en man kröp ut genom fönstret med föremål och sladdar i famnen.

Efter viss ordväxling började mannen att springa därifrån, och den civila polisen sprang efter. Mannen tappade snart det han bar på och sprang rakt in i en återvändsgränd. Efter att ha uppträtt hotfullt en stund bestämde han sig för att ge upp, och erkänna brottet.

I senare förhör har han berättat att han tidigare varit medlem i KRIS, och att han därför känner till lokalerna. Den aktuella kvällen var han ute på krogen och blev kraftigt berusad. Han har inget minne av hur tankarna gick när han gjorde inbrottet och menar att det var en impulshandling.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons