Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördubblar verksamheten

Annons

För en månad sedan så havererade projektet med Hälsans Hus i ABB:s höghus. Patrik Holmlunds Må Bättre hoppade av.

- Det där är historia nu. Det hände saker som inte skulle hända.

- Efter det har jag köpt huset efter Köpmansgatan. Våra medlemmar ville inte flytta till ABB och det stod allt klarare allt efter att projektet utvecklades, säger Holmlund som tycker att Hälsans Hus gott kunde ha gått vidare utan hans medverkan.

I dag har Må Bättre tre anställda, 500 medlemmar, verksamhet på 600 kvadratmeter och omsätter knappt två miljoner.

När ombyggnaden står klar blir det plats för dubbelt så många medlemmar, verksamhet på 900 kvadratmeter och närmare fyra miljoner i omsättning.

- Ska vi klara oss när Sporthallen också satsar på sitt gym så måste vi satsa. Vi blir nog en fem sex anställda, säger Holmlund.

Det kommande stora inslaget blir en satsning på det som i branschen kallas för livsstilsprogram med Xtravaganzas viktreduceringskoncept hos Må Bättre.

Att människor har problem med övervikt gör att Holmlund bedömer att det finns en kommande stor marknad med att träna sig till en bättre vikt.

- Det här konceptet kommer som så mycket annat från USA, berättar Holmlund

- Vi tillhör en kedja som heter CMS. Kedjan finns på 62 platser i Sverige så om man är medlem hos Må Bättre så kan man gå gratis och träna på alla de här CMS-anläggningarna runt om i hela Sverige. Det ska vi bygga vidare på, säger Holmlund.

Inom kort kommer det att bli lite trångt då omklädningsrum i källaren ska renoveras och ny utrustning som en massagesäng och solarier anländer.

- Hösten 2006 ska utbyggnaden stå klar. Det blir lite trångt när vi bygger ut vårt hus efter Köpmansgatan. Det blir i två våningar och ska sedan ge plats för konferenser, fik, ett datorrum där exempelvis skolungdomar kan chatta eller göra annat medan de väntar på sin tid. Ett relaxrum blir det i källarplanet, berättar Holmlund.

Vad är det som driver dig att satsa allt du äger och har?

- Det kan vara en kommentar typ den jag fick av en medelålders man som tränat ett par månader. Han sa att han inte längre hade ont i ryggen. Då mår jag gott, säger Patrik Holmlund.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons