Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fordringsägare i Multiwoods konkurs tog hyvel "i pant"

Annons

- Det visade sig att en fordringsägare tagit hyveln "i pant", säger förundersökningsledare Göran Nilsson hos Morapolisen.

En anställd hos Lign Multiwood passerade hyvelplatsen under onsdagsmorgonen utan att reagera på att det var ovanligt tomt där hyveln stått.

- När jag gick tillbaka snubblade jag på en av bultarna. Det kändes konstigt att upptäcka att hyveln inte stod där den skulle. Spånslangarna dinglade i luften och elkablen var avkapad.

Först ruricerades den försvunna hyveln som stulen. Polis konstaterade också att en propp var urtagen ur ett proppskåp, för att stänga av strömmen till hyveln.

- Under onsdagen anträffade vi hyveln på ett ställe som en fordringsägare har tillgång till. Samtidigt ändrades brottsrubriceringen från stöld till egenmäktigt förfarande, berättar Göran Nilsson.

- Fordringsägaren har uppgett att han tagit hyveln "i pant". Hans avsikt var inte att behålla eller sälja den. Motivet var att ha den som ett påtryckningsmedel för att få sina pengar, eller att det blir en ordentlig utredning kring konkursen av konkursförvaltaren.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons