Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbud mot fyrverkeri

Annons

Området avgränsas av Gränsgatan, Ljusterån, riksvägen, samt Ljustern.

Ändringen innebär även att det krävs tillstånd från polismyndigheten för användning av smällare och raketer inom ett område upp till 250 meter från närmaste byggnad vid servicehus och vårdinrättningar. Det handlar om Enbackagården, Skedvigården, Smedjan på Skönvik och Fågelsången i Säter.

- Bakgrunden till att frågan kom upp är det kraftiga smällandet vid nyår som fick flera Säterbor att kontakta mig och påtala problemen. Förbudet är viktigt med tanke på brandsäkerheten i innerstaden med de många äldre trähusen, sade Sven-Gunnar Håkansson (c).

- Det är fler än de i innerstaden som drabbas, framför allt djur. Vi borde tagit hela staden, området är för litet, sade Göran Johansson (v).

Ingrid Persson (s) ville gå ändå längre.

- Förbudet borde gälla inte enbart Säter, utan alla tätbebyggda områden i kommunen, sade hon.

- Vi kommer inte åt alla problem helt. Men här finns det speciella skäl, att vi vill bevara trästaden och förbuden vid servicehusen innebär att vi vill visa respekt för åldringarna, sade Abbe Ronsten (s).

- Hur gör vi för att följa upp förbudet? Hur gör vi för att det inte bara blir ord och något på ett papper? undrade Birgitta Gustafsson (fp).

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons