Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud porren och allt arbete!

Annons

Det talas hela tiden om dessa stackars kvinnor som utnyttjas i porrbranschen. Är det bara i porrbranschen som människor utnyttjas?

Självklart inte. Inom de flesta branscher exploateras folk. I dessa fall är det dock inte sexuellt men på andra vis. Men varför är det en så mycket större synd att utnyttja någon sexuellt än att utnyttja någons arbetskraft eller välvilja? Jag menar nu inte att vi ska sluta reagera när kvinnor/ män utnyttjas inom porrbranschen.

Den syn vi har på sex är den största orsaken till att porrbranschen ser ut som den påstås göra.

Sex är skamligt, sex pratar man inte om. Varför inte tala mer öppet om det hela så att folk slipper skämmas? Varför inte "avmoralisera" flera sexuella handlingar?

Porr och sex är i dag tabu då är det klart att det är svårt att vara "seriös" porrfilmstillverkare.

Porr kommer att betraktas vare sig den är rätt eller inte. Varför inte göra porren bredare och "verkligare" och inte döma ut all porr utan bara den delen som i verkligheten är kriminell.

I dag får våra barn lära sig vad sex handlar om dels genom stel sexualundervisning och dels genom att mer eller mindre tjuvtitta i porrtidningar och på porrfilm. Det var i alla fall så jag lärde mig vad sex handlar om, och inte blev man särskilt lockad av det som mellanstadiefröken, mellan skrattsalvor, talade om.

SOFIA-MAGDALENA

Mer läsning

Annons