Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbifarten i Vinäs kan stoppas

Annons

Anders Hjärtedal, Vägverket, berättar att flera av dem som yttrat sig, uttalar sig för sträckningen väster om flygfältet, vilken inte visat sig möjlig att realisera av kostnadsskäl.

Den nu aktuella sträckningen har inte heller blivit möjlig att realisera om inte Mora kommun lovat gå in som medfinansiär.

- Vi kommer nu att sammanställa yttrandena och tillställa dem till länsstyrelsen. Därifrån återkommer sedan handlingarna till Vägverket för eventuell fastställelse, säger Anders Hjärtedal.

Med tanke på att så många i negativa yttranden inkommit finner Anders Hjärtedal det troligt att projektet kan överklagas längre fram och i så fall är det troligt att det försenas med ett år.

Det kan också i en förlängning stoppas helt om ärendet vandrar vidare till regeringen och det visar sig finnas argument för ett sådant ställningstagande.

- Det är illa nog om det skulle bli ett års försening. Det innebär fördyringar eftersom vi då tappar samordningsvinsterna med pågående projekt gällande Sollerövägen, konstaterar Anders Hjärtedal.

Förbifart Vinäs omfattar 4,8 kilometer väg och kostnaden belöper sig till 14,6 miljoner kronor. Därav har Mora kommun förbundit sig att svara för 3,6 miljoner kronor av kostnaden.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons