Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förankra nya idéer hos de berörda

Annons

Barnomsorgen i Hedemora börjar mer likna förvaring än omsorg. Vad gör då regnbågsalliansen för att lösa problemet? Jo kommer med det ena pajasförslaget efter det andra.

Ta bara det här med att dagisgrupperna inte ska bli större. Det ska bara bli fler barn inskrivna per daghem. Bara det i sig innebär ju ökad arbetsbelastning för personalen. Som för övrigt redan protesterat mot barngruppernas storlek och för hög arbetsbelastning i flera års tid.

Men det är klart ni vet väl bättre än folk som jobbat med barn i förmodligen hela sitt yrkesverksamma liv. Och så har vi det här med privata dagbarnvårdare som utan krav på vare sig utbildning eller lokaler ska ta hand om upp till sex barn.

Min undran är också vem som skulle vilja lämna ifrån sig sitt barn till en privat dagbarnvårdare som inte har någon utbildning och i stort sett kan bedriva sin verksamhet i vilken skrubb som helst?

Läser även i insändaren från alliansen angående problemen med 15-timmarsbarnen. Ni påstår att problemen är en lednings fråga. Hur? Den enda ledning det är en fråga för är väl kommunledningen.

För övrigt så har väl förslaget med 15-timmarsbarnen redan provats på förskolan Regnbågen och det fungerade inte.

Jag undrar även om det är på det här sättet ni vill försöka locka barnfamiljer till Hedemora? Och hur många barnfamiljer tror ni kommer att vilja rösta på något parti i alliansen vid nästa val?

Jag och många med mig tycker att nu får det vara nog. Ta och presentera något förslag som är väl förankrat hos personal och föräldrar så vi får ett slut på det här. Till sist en stor ros till all personal på Hedemoras alla daghem som få kämpa i motvind.

TOMMY NILSSON

Mer läsning

Annons