Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar vid fritidsgårdarna

Annons

Att sociala är med i bilden förklaras med att det finns tankar på att från den 1 april organisatoriskt föra över fältfritidsassistenterna och fritidsgårdarna till socialnämndens individ- och familjeomsorg.

För fritidsgårdarnas del finns det ett förslag om att Heden i Mockfjärd och Kåken i Djurås ska hållas öppna måndagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 17 och 21 samt på fredagar klockan 18 till 24. Tippen i Dala-Floda, Muppen i Björbo och Midgård i Gagnef ska enligt förslaget hållas öppna endast måndagar och torsdagar klockan 17-21.

Tankar finns på att en fredag per månad sätta in bussar till fritidsgårdarna i Djurås och Mockfjärd: Muppen och Tippen till Heden samt Midgård till Kåken.

Bushen i Bäsna finns inte med i resonemanget eftersom lokalen inte anses vara funktionell.

Kultur- och fritidsnämnden gillar inte tanken på att föra över personal och gårdar till sociala.

-I kultur- och fritidsfrågor ligger vi närmast ungdomarna. De som brukar besöka fritidsgårdarna borde tillfrågas vad de tycker om förslaget att ändra på öppetttiderna, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Pär-Ulf Landin, c.

Tankar finns även på ett köp av Connys Färgs lokaler i Djurås och flytta dit Kåken. Men kultur- och fritidsnämnden anser att en flytt inte skulle ge några stora fördelar

-Vi ser inte att Connys skulle innebära något större lyft för fritidsgårdsverksamheten i Djurås, säger Pär-Ulf Landin, som konstaterar att problemet med Kåken inte är skicket. Han medger dock att lokalen är något för liten och att den inte är anpassad för fritidsgårdsverksamhet.

När det gäller fritidsgården i Mockfjärd ska kultur- och fritidsförvaltningen undersöka om det finns förutsättningar att flytta verksamheten till IOGT-lokalen.

Socialnämnden är positiv till organisationsförändringen, något som ledamoten Bertil Swanström, fp, reserverat sig emot. Han anser att beslutsunderlaget är magert och undermåligt.

-Mycken kunskap som kultur- och fritidsnämnden besitter skulle gå förlorad, anser han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons