Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändring måste börja inifrån

Annons

Det talas mycket i vårt samhälle i dag om förändring och förbättring på olika områden. Politiker och samhällsbyggare strävar efter att åstadkomma bättre levnadsvillkor för varje enskild individ. Det gäller ökad trygghet, minskad brottslighet, lägre missbruk och minskad omoral.

Dessa ansträngningar, som gäller yttre förhållanden är värda all heder. Men de största resultaten uppnås alltid genom att den enskilda individen förändras inifrån. En omvändelseprocess genom tro på Jesus Kristus förvandlar människor från grunden. Verkligt kristna, sant troende personer får en ny natur, vilket medför att de inte vill begå brott, missbruka eller leva omoraliskt.

Om man ärligt och uppriktigt betraktar förhållandena i kristna församlingar, måste man genast notera att kriminalitet, missbruk och omoral förekommer i mycket ringa omfattning.

De tragiska händelserna i Knutby är ett undantag, som bekräftar regeln. Jesus är svaret på de flesta livsfrågor även i vårt moderna samhälle. Han omskapar människor och ger dem gudomlig natur, som medför total livsförvandling.

SVEN THOMSSON

Mer läsning

Annons