Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarnas uppgift

Annons

Barnomsorgen borde i första hand föräldrarna ha monopol på. Men icke, det är tydligen kommunerna som ska fostra våra barn. Men jag anser att det är föräldrarna som ska fostra och att det är kommunens skyldighet och åttagande att lära barnen läsa, skriva, räkna och vad därtill hör. Då skulle inte skolan behöva ägna sin tid åt kriminalitet som de nu får göra.

Varför blundar man för den lilla individen som ska bli en stark vuxen, som ska ta hand om samhället, sina medmänniskor? Barn, som fått slåss från ett års ålder för att få synas, blir inte starka. De kommer att fortsätta slåss för det är deras verklighet, de vet inget annat. Den människan kan av naturliga skäl inte känna empati, respekt och ansvar för andra.

Vi som lever i verkligheten ser ju hur samhället är i dag. Vi vuxna får vad vi förtjänar, men tyvärr är det våra barn som får lida. Många barn mår så dåligt att de får stressrelaterade sjukdomar som diabetes, tinnitus och ångest. Sjukdomar som barnen får bära med sig hela livet. Hur kan vi tillåta detta?

Vi vuxna har skyldighet att se till att barnen får växa upp i hemmet tills de börjar skolan. Först då är ett barn moget att vara ifrån sina föräldrar några timmar och känna sig trygg. Förvaring i kommunens regi är ingen bra lösning.

Det hemska är att politiker från början har skapat detta system som valfläsk och invaggat människan hur viktigt det är att förverkliga sig själv och att det inte är fint nog att ta hand om sina barn och sin famijl.

Inför en vårdnadspeng som är pensionsgrundande så att den hemmavarande föräldern får känna att den gör ett värdefullt arbete. Tiden är för länge sedan inne för nytänkande i denna så viktiga fråga.

Det är snart val, rösta då på det parti som värnar om familjen.

KARIN RISSVEDS

Mer läsning

Annons