Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar vill starta kristen förskola

Annons

Två ansökningar om att starta förskoleverksamhet har kommit in till kommunen.

Dels är det föräldrar som vill starta en förskola utifrån kristna värderingar, dels är det Olympicaskolan som vill komplettera sin verksamhet. Sammanlagt rör det sig om 45 barn, 15 på den kristna friskolan och 30 på Olympica. Kostnaden för kommunen rör sig mellan 1,6 och 3,6 miljoner kronor.

Barnen i de två förskolorna kommer att tas från den kommunala verksamheten. Kommunens kostnader för lokaler kommer att bli densamma, däremot kan det finnas möjlighet att spara in pengar på löner eftersom det kommer att krävas mindre personal för att bedriva verksamheten.

När frågan diskuterades vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde, bun, i onsdags yrkade v och s avslag för önskemålen om att få starta förskolorna.

Alliansen ville dock undersöka frågan vidare för att se vad kostnaden skulle bli i slutändan. Efter votering vann alliansens förslag. De båda förskolorna vill starta sin verksamhet redan till hösten, men det är inte möjligt eftersom kommunen inte har räknat med det i årets budget.

Bun tänker förhöra sig om de båda kan tänka sig att bedriva sina respektive förskoleverksamheter under samma förutsättningar som den alternativa barnomsorgen erbjudits, det vill säga för 55 000 per barn och år.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons