Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar vill rusta upp skolgården i Yttermalung

Annons

Föräldrar till barnen i Yttermalungs skola och daghem har fått nog av att låta barnen leka i en tråkig och riskfylld miljö. Nu har de bildat en arbetsgrupp som ska jobba för att Yttermalungs skolgård ska bli den finaste och barnvänligaste i kommunen.

- Skolgården i nuvarande skick är en skam. Politikerna är inte speciellt intresserade av att satsa pengar på skolor utanför orterna Malung och Sälen, de är mer intresserade av att stänga dem, säger arbetsgruppen som består av Annelie Persson, Lena Halvars och Carina Clarke.

Nu skriver de i alla fall till kommunen och begär hjälp. Samtidigt uppmanar de även både privatpersoner och företag att hjälpa till med bidrag och sponsring av de åtgärder som planeras.

- Skolan får inte ta emot sponsorpengar men inget hindrar att man sponsrar föräldrarnas samverkansgrupp, säger Annelie Persson.

Nu avser föräldrarna att göra något radikalt åt den tråkiga och osäkra utemiljön vid skolan och daghemmet.

Lekutrustningen som finns vid skolgården är, enligt föräldragruppens bedömning, både för dålig och för liten för att räcka åt 40-50 barn. Dagisgården är alldeles för trång. Om 19 barn är ute samtidigt har de bara någon kvadratmeter per barn att röra sig på. Om de ska cykla blir det trafikstockning.

- För två år sedan, inför 50-årsjubiléet, blev vi lovade att skolgården skulle rustas upp. Det blev inte så mycket av det, annat än att halva bollplanket byttes ut.

- De flesta föräldrar har inget emot att göra en gemensam arbetsdag för att fräscha upp lekmiljön vid skolan, men vi vill ha klart från kommunen vilka regler som gäller samt bidrag till satsningen, skriver samverkansgruppen.

De listar också drygt ett tiotal olika åtgärder som bör göras för att Yttermalungs skolgård ska bli den mest barnvänliga i kommunen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons