Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar i samverkan uppmanar till protest

Annons

- Jag medger att den den siffra jag uppgav var felaktig men om det blir 22 eller 24 barn på avdelningen vid Hillängen spelar ingen roll. Det blir ända drygt sju barn per fröken.

- Jag vidhåller att de tar in alldeles för många och protesten mot överinskrivning avser hela barnomsorgen.

Småbarnspappan Pierre Lindh, aktiv kraft i Föräldrar i samverkan, låter sig inte nedslås av "tillrättavisningen" från rektor Fransson med anledning av utspelet i lördagens nummer av tidningen.

I sammanhanget vill han betona att det nystartade engagemanget för barnens bästa har full bredd och riktar sig till föräldrar och anställda inom hela den samlade barnomsorgen i Ludvika kommun. Till dessa kategorier sprids nu illröda flygblad som uppmanar till protest mot "det ensidiga ekonomiska tänkandet" med stora barngrupper, dålig luft och skadlig ljudvolym som följd.

- Det förekommer överinskrivning vid många andra dagis men för mig var det lättast att ta upp situationen på Hillängen där jag själv har ett barn. Personalen vågar inte gå ut i media men för den skull får väl jag säga vad jag tycker och tänker.

- Men problemet finns naturligtvis inte bara på Hillängen, fortsätter Lindh som beklagar om delar av hans utlåtanden för NLT kan ha missförståtts i läsekretsen. Bland annat är han rädd att begreppet "far illa" har tolkats på helt felaktigt sätt.

- Fröknarna där gör ett beundransvärt jobb, försäkrar Lindh som ser fram mot att få vara med och kämpa för alla förskolebarnen.

Närmast är förhoppningen att det stundande stormötet blir välbesökt och att många representer från de olika dagisen ställer upp.

- Det här är något som angår alla, slår han fast.

Tillsammans kan vi påverka. Det är devisen inför den av allt att döma laddade onsdagskvällen i Hyresgästföreningens lokal vid Timmermansvägen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons