Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar i Pilbo överklagar kommunens nej till sänkt hastighet

Annons

Föräldrarna i Pilbo ger sig inte. Nu överklagar de kommunens beslut.

Drygt 30 Pilbobor hade skrivit under kravet på att sätta upp 30-skyltar i området och dessutom bygga något fartdämpande.

Föräldrarna anser att höga hastigheter är ett stort problem. Trots att blomlådor ställts ut kör bilarna slalom på Linjevägen och Kåres väg.

Vägarna är smala och det finns många skymda lägen. Därför oroar genomfartstrafiken.

Men trafik- och fritidsnämnden sade nej till Pilbobornas förslag. Och nu överklagar alltså föräldrarna till länsstyrelsen.

Paul Keenan, en av föräldrarna, är inte speciellt imponerad av tjänstemännens argumentation om att det bara är vid skolor som 30-skyltar ska upp, för att respekten för skyltarna ska bibehållas.

- Det håller inte. De tänker inte på barnens bästa, följden blir att för säkerheten vid skolorna ska barn offras på andra ställen i kommunen. Hos oss ligger en lekplats mitt mellan vägarna. Hamnar ett barn framför en bil så är det till slut hastigheten som har en avgörande betydelse, säger Paul Keenan.

- Får vi inte rätt i länsstyrelsen så går vi vidare till länsrätten. Vi får väl hävda FN:s barnkonvention, att de inte tagit hänsyn till barnens bästa, säger Keenan.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons