Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar är värdefulla

Annons

Svar till "För ett demokratiskt Sverige", den 5 oktober.

Vårdnadsbidrag handlar inte om makt. Det handlar inte ens om bidrag till kvinnor. Det handlar om den värdefulla uppgiften att ta hand om sin avkomma och ge den en grundtrygghet. Som förälder (mamma eller pappa) ska man känna sig värderad.

Vårdnadsbidrag är lönsamt - billigare än dagis. Barngrupperna på dagis blir mindre och det blir lugnare för barn och personal.

De barn som har problem som beror på föräldrarna måste ha hjälp från andra, förstås. Men väldigt många barn och ungdomar mår dåligt av brist på kontakt med sina föräldrar. Och många föräldrar är stressade av att inte hinna med sina barn. Man förebygger många problem om vuxna har tid att prata med och lyssna på sina barn.

Aldrig har så många barn haft så lite tid med sina föräldrar som nu. Och aldrig har så många barn och ungdomar haft så mycket psykiska problem som nu.

Barn har rättighet att få sina behov tillfredsställda. De behöver sina föräldrar. Många föräldrar vill hinna bry sig om sina barn mera, och om det fanns fler möjligheter till det, skulle många barn må bättre.

Signaturen skriver att föräldrar drivs av maktbegär. Vad har skribenten för erfarenhet av sina föräldrar? Han eller hon är väl inte förälder själv?

Vårdnadsbidrag (som borde heta föräldralön) handlar om valfrihet. Somliga tror att demokrati är att alla ska leva på samma sätt, men demokrati är att alla får påverka sin tillvaro och omvärlden.

Fram för ett demokratiskt samhälle, inte den enpartistat som vi har nu.

NATTUGGLA

Mer läsning

Annons