Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lång, trogen tjänst

Annons

-"Krigarn" har visat en stor framsynthet i sitt arbete och alltid legat långt fram, för det mesta längst fram. Han har betytt oerhört mycket för Malungs kommun när det gäller IT-sidan, sade näringslivschefen Ingemar Kyhlberg, då han höll ett kortare tal när "Krigarn" premierades.

Det var 1977 som Lars-Olof Kristiansson började vid Malungs kommun då han hade ett arbete som tekniker vid skolan. Under 1980-talet utbildade han sig till lärare och undervisade bland annat i matematik, fysik och teknik.

- Det började med teknik och IT redan på 70-talet och det ledde till att jag blev utbildningsansvarig i just IT-frågor och har arbetat med det på skolan fram till 1995, säger Lars-Olof Kristiansson, som åren 1995-2000 var projektledare för IT-spiralen i Malungs kommun.

Sen 2000 har han sen arbetat vid Malungs Resurs- och Framtidscenter med bredbandsfrågor.

- Ett mycket intressant arbete som jag räknar med kommer att förändras och pågå under många år framåt, säger Lars-Olof Kristiansson.

- Det som gör det här området extra intressant är att tekniken alltid kommer att förändras och jag har alltid trivts med det här jobbet och hoppas få hålla på med detta många år framöver säger Lars-Olof Kristiansson.

- Det har också varit kul och intressant att man fått vara med och utveckla allt det här under årens lopp. Den utveckling som skett har också varit mycket betydelsefull inom skolan, säger Lars-Olof Kristiansson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons