Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lågt intresse för nya bostäder

Annons

- De som anmält sitt intresse är ganska jämnt fördelade på de tre orterna. Det innebär cirka 12-13 per ort och det anser jag vara alldeles för lite för att vi ska våga börja bygga fler bostäder, säger det kommunala bostadsbolagets vd Rolf Olérs.

Han framhåller att det erfarenhetsmässigt är mellan 60 och 70 procent som hoppar av när det väl blir dags att skriva kontrakt och att det därför behövs betydligt fler anmälningar för att nybyggen ska bli aktuella.

Gagnefsbostäder har tidigare förbyggt sig i den västra delen av kommunen och nu får man anta att bolaget inte vill riskera att råka ut för förlustbyggen även i den östra delen.

- Saker och ting kan ju förändras, men under det här året kan det i varje fall inte bli fråga om några fler bostadsbyggen, säger Rolf Olérs.

Det slutliga beslutet om ytterligare hyreshusbyggen tas av företagets styrelse, som har sitt nästa sammanträde först den 27 september.

Som tidningen tidigare berättat låter Gagnefsbostäder för närvarande bygga tre hyreshus i Skogen, Djurås. Husen har 16 lägenheter och ska bli färdiga för inflyttning om cirka en månad.

De husen verkar bli de sista som bostadsbolaget inom en överskådlig tid låter bygga.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons