Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För kallt för skumdisko

Annons

Nu ska inte Orsaungdomarna vara allt för ledsna för att just den här festkvällen försvinner. Ett nytt datum är utsett och skumdiscot ska hållas lördagen den 27 augusti. Dessutom blir det långt fler ungdomsarrangemang i Orsa än tidigare somrar.

- Det har vi våra ungdomar att tacka för. Själva var vi knäckta efter det senaste inbrottet i Ungdomgården Leif, men ungdomarna ville annat. De såg till att de planer vi haft förverkligades. Själva insåg vi att om sommarens arrangemang blev inställda, så skulle det bli ett kollektivt straff för alla ungdomar och det ville vi inte vara med om, säger Anne-Marie och Monika.

Det som väntar är sammanlagt 14 musikkvällar vid nya utomhusscenen i Prostgårdens/ungdomsgårdens trädgård.

- Tidigare år har vi haft musik i samband med yrorna. Då har det handlat mycket om hårdrock och det fanns de som tyckte att vi skulle satsa även på annan musik.

- Vi hade ett planeringsmöte med ungdomarna och därefter har vi varje vecka under våren haft en träff med en arbetsgrupp och stämt av läget.

En som särskilt engagerat sig i förberedelsearbetet är Kamoela Oluavar som gått in med hull och hår för att få ihop programmet.

- Redan onsdagen den 15 juni sker invigningen med Disco DJ Baffel och därefter blir det ett varierat program under onsdags- och lördagskvällar med trubadurer, rap, pop, death metal, reagge, 60-, 70- och 80-talsmusik, hårdrock med mera.

- En rolig kväll, som ungdomarna själva bestämt, är onsdagen den 6 juli som är Äldredag. Då bjuder vi in de boende på Lillåhem till musik och fika. En gest från ungdomarna, eftersom de äldre kanske har blivit störda under någon av de andra musikkvällarna, men också för att de vill bjuda de äldre på något roligt.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons