Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För inlandets framtid

Annons

Hur ska inlandskommunerna kunna öka sin befolkningsmängd? Ett försök att öka inlandskommunernas befolkningsmängd gör Inlandsdelegationen.

På regionminister Ulrica Messings uppdrag reser delegationen runt till 42 inlandskommuner i landet. Under torsdagen fanns de i Mora, Vansbro, Orsa, Älvdalen och Malung i möte med respektive kommunledning.

- Syftet med delegationens arbete är att stärka kommunerans utvecklingsarbete och att arbeta för tillväxt i näringslivet, berättar delegationens ordförande Tord Andnor, tidigare kommunalråd i Östersund.

Med på dalasejouren var delegationens projektledare för bland annat de berörda dalakommunerna, Maria Lindström, ursprunglig Morabo men sedan 18 år bosatt i Stockholm.

- Efter vår information är det kommunerna som har valmöjligheten. De finns en stor flexibilitet. De kan välja på att satsa på ett projekt, som främjar möjligheten att bo kvar på orten. Eller också kan de stråla samman i ett gemensamt projekt med närliggande kommuner. Eller också vill de inte alls vara med, berättar Tord Andnor.

Mer läsning

Annons