Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För hårdhänt mot de gamla

Annons

Arbetskamraterna till vårdbiträdet klagade i februari förra året till sin chef att kvinnan var hårdhänt mot en del boende när hon skulle borsta tänderna på dem och ge dem medicin.

Hon uppträdde också argsint mot både boende och sina arbetskamrater.

Kvinnan erbjöds stödsamtal för att komma tillrätta med sin problem men hon avböjde den hjälpen.

Förhållandena blev lite bättre därefter och hennes chef ansåg att det inte fanns någon anledning att göra något mera.

Men så i augusti anmälde två av kvinnans arbetskamrater till enhetschefen att hon åter var allmänt hårdhänt mot de boende. Vid ett tillfälle hade hon också vägrat att ta upp mat till en man från restaurangen trots att denne hade beslut på att få upp sin mat till lägenheten.

Kvinnan motiverade sin vägran med att hon ansåg att det inte var något fel på mannen och att han skulle gå ner till matsalen i stället.

I början på januari i år träffade enhetschefen och sjuksköterskan en av de boende som klagat på kvinnans bemötande och arbetssätt.

Han uppgav rent ut att han var rädd för henne och inte ville träffa henne mera. Även en annan boende hade klagomål mot kvinnan.

Distriktschefen Paula Jäverdal har nu anmält kvinnan enligt Lex Sarah för misstanke om hårdhänt behandling av de boende. Hon har nu fått ett varsel om en skriftlig varning och hon får inte längre gå ensam till dem som är rädda för henne.

Man ska också se över hennes utbildningsbehov vad gäller etik, bemötande och förhållningssätt i arbetet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons