Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För ett meningsfullt liv

Annons

Katarina Gustafsson (kd) landstings- och kommunalpolitiker Falun, har alltid fina teoretiska lösningar på de flesta problemen här i samhället. Är hon en typisk representant för sitt parti, då är nog kd ett parti för människor med stora och fina drömmar, men med liten handlingskraft.

Katarina Gustafsson hade för en tid sedan någon manifestation, som skulle uppmärksamma och kanske påverka att självmorden skulle minska. Detta med självmord varken skriver man om eller talar man om, men Katarinas insats har nog i varje fall inte hjälpt någon, som går med självmordstankar.

Det är faktiskt många som är på gränsen till att de inte orkar leva. Stress, penningjakt, egoismens stora tillväxt och tilltagande isolering bland människor är bidragande orsaker till, att allt flera människor tappar sugen.

Om någon kunde ge en godtagbar förklaring till allt detta mänskliga lidande, så vore denna person värd Nobelpriset.

Skulle vilja skriva mycket mera i detta ämne, men man vet att folk i allmänhet knappt orkar läsa en insändare i dagens läge. Man orkar helt enkelt inte ta in mera skit. Eländet väller över oss i alla typer av media och man behöver inte prenumerera på en tidning, bara för att få ännu mera elände.

Folk är mättade på eländet och behöver något roligt och meningsfullt att arbeta med och drömma kring. Man behöver utvecklas som människor och lämna pessimistens skara och börja tänka i optimistiska banor.

Maja Dahlgren

Mer läsning

Annons