Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"För bråttom med skattesänkningen"

Annons

Tidningen berättade häromdagen om det preliminära budgetutfallet för 2001, där det framgår att överskridandena omfattar flera miljoner kronor.

- Inom s-gruppen tycker vi att uppgifterna, även om de bara är preliminära, är närmast chockartade. Det är tydligt att majoriteten hade för bråttom med skattesänkningen, säger Ann-Gret Olsson.

Hon konstaterar att det redan tidigare varit känt att barn- och utbildningsnämnden haft bekymmer med sin budget och att utfallet därför inte var helt oväntat.

- Men vård- och omsorgs stora överskridande kom helt överraskande, närmast chockartat. Nu undrar vi hur årets budget kommer att hållas. Jag är rädd att barn- och utbildningsnämnden inte klarar det här året heller, säger hon och beklagar att nämnden inte fick de extra 300 000 kronor som s ville lägga till budgeten.

S ville att de extra pengarna skulle gå till åtgärder för barn med särskilda behov.

Skattesänkningen med sex öre, som genomfördes vid årsskiftet, och som den nuvarande majoriteten har som mål att upprepa nästa år, ger kommunen en minskad intäkt på omkring 700 000 kronor per år, pengar som Ann-Gret Olsson menar hade behövts som ett bidrag för att täcka de nu redovisade underskotten.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons