Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fontander får Widding- priset

Annons

Journalisten och författaren Björn Fontander, Borlänge, har tilldelats året Widding-pris på 50 000 kronor. Han får priset för "ett ambitiöst forskningsarbete med stor spännvidd, presenterat med en fängslande journalistisk berättarstil".

Björn Fontander har varit verksam vid Sveriges Television. Han har en rad uppmärksammade dokumäntärprogram på sin meritlista. Han är dessutom författare till flera böcker, bland andra "Munken Ansgar och kärleken" och "Flykten över kölen". Priset delas under i slutet av oktober.

Inbrott vid

golfbana

BORLÄNGE. Natten till måndag utlöstes inbrottslarmet vid Dalsjö golfbana. När polisen kom till platsen visade det sig att en entrédörr brutits upp. Saknas gör ett mellan 200 och 300 kilo tungt kassaskåp. Vad som förvarades i kassaskåpet var i går kväll fortfarande oklart.

Häktad för

mordförsök

BORLÄNGE. Under lördagsnatten misshandlades en man svårt i en lägenhet på Tjärna Ängar i Borlänge. Gärningsmannen använde sig troligen av ett järnrör. Polisen kunde samma natt gripa en 29-årig man som misstänkt för dådet. Personen i fråga är, liksom offret, känd av polisen sedan tidigare. 29-åringen häktades misstänkt för mordförsök.

Mer läsning

Annons