Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fönster mot världen

Annons

Det har alltså gått med raketfart för bröderna Veli-Matti och Tero Heikkinens företag - trots att de hade svårt att få någon att nappa på företagsidén, fönsterbyten.

- Från början mötte vi motstånd. Många trodde inte på idén och det var svårt att få till ett samarbete med fönstertillverkarna, berättar vd:n Veli-Matti.

I dag byter Mockfjärdsfönster mellan 90 och 100 fönster varje dag, mestadels i egna hem runt om i landet. Omkring 150 personer får sin inkomst, på heltid eller som frilansande säljare och montörer, genom Heikkinens företag.

Av dem finns 17 vid kontoret i Mockfjärd och tre i produktion i Dala-Floda. I sommar har försäljningskontor med fyra anställda öppnats i Göteborg och Stockholm. Veli-Matti har dessutom sedan i somras överlämnat delar av sina uppgifter till nyanställda marknadschefen Johanna Eriksson.

Företaget räknar med ytterligare expansion och satsar därför på ökad kompetens för att utveckla marknadsarbetet och förstärka sitt varumärke.

Mockfjärdsfönster ägs numera till hälften av leverantören Svenska Fönster i Edsbyn. Resten ägs av bröderna Heikkinen, som tror på fortsatt fart uppåt, även om ökningskurvan börjat plana ut.

- Nu arbetar vi på att effektivisera verksamheten, men på sikt tror jag att det kan bli aktuellt med en utökning av personalstyrkan i Mockfjärd, säger Veli-Matti, som tror att han - i varje fall till viss del - kan tacka den saligt avsomnade husfabriken för framgångarna.

Mockfjärd förknippas nämligen fortfarande med Elementhus och bra byggande.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons