Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fondpengar går till hinderbana

Annons

- Vi är väldigt glada att vi återigen fått bidrag från Ljungberska utbildningsfonden. Bidraget är på 60 000 kronor, berättar Lasse Westin, på Söderbaumska skolan.

Bygget av en hinderbana, har funnits i skolans planer under ett antal år.

Nu blir det verklighet. Under våren kommer banan att invigas, ett bra tillfälle eftersom skolan firar 10-årsjubileum i år.

- De minsta eleverna på skolan arbetade redan för tre år sedan med ett hälsoprojekt. Det resulterade i en modell av hur en hinderbana skulle kunna se ut.

- Sedan dess har projektet legat i träda. Nu har vi tänkt om och gått över till att vi bygger en hinder/teknikbana med tillhörande vattenbana, berättar Lasse.

- Banan ska användas i naturvetenskapliga ämnen. Vi tror att elever oavsett ålder kommer att ha nytta och stor glädje av banan.

- Eleverna har varit med och drivit arbetet och utformningen kring banan, till något som inte finns att köpa färdigt, det är en stor poäng, menar Lasse.

- Skolan vill vara med och uppmuntra och stimulera morgondagens entreprenörer till att saker går att åstadkomma, även om vi inte ser det just nu och inte vet riktigt hur vi ska få till det, förklarar Lasse Westin.

Förhoppningen är förstås att banan kommer att locka fram mycket skoj och glädje för alla elever på skolan.

Banan kommer enligt Westin att innebära motoriska färdigheter och stimulans för elevernas intresse för naturvetenskapliga ämnen i undervisningen på skolan.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons