Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkvett eller förbud?

Annons

Kommentar till Chatarina Krångh:

Tack till Chatarina Krångh för en otroligt bra insändare, den 3 januari, om nyårssmällare. Jag håller med dig i allt du skriver och är glad att någon äntligen gjorde det.

Jag vill bara tillägga: Det gör verkligen ont i hjärtat när man ser minderåriga, och alltför ofta riktigt små barn, komma bärande på en "gottpåse" med smällare, efter det att föräldrarna låtit barnen själva peka ut vilka bomber, kanoner och Gud vet vad de heter, som ska inhandlas.

Vid fler än ett tillfälle ser vi även små grupper med barn, som utan en enda vuxen inom synhåll, bränner av sina raketer och smällare kors och tvärs genom staket och gårdar. Herre Gud!

Vad har det tagit åt er föräldrar? Var finns folkvettet, ansvaret, förnuftet och kanske framför allt förebilderna?

Och som Chatarina skriver i sin insändare: Det finns mycket tydliga regler för hur detta ska skötas, med tydliga åldersgränser!

Otroligt många djur tar mycket stor skada, men även människor, som små barn, handikappade, krigsflyktingar och äldre, som lider av detta skjutande och smällande.

Man kan visst fira nyår (och valborg) med smällare och raketer, men under ordnade förhållanden och enligt regler och föreskrifter, och av vuxna som vet vad ansvar och förstånd innebär.

Om inte detta kan hanteras borde ny lag stiftas - totalförbud!

Tack igen Chatarina och tack för mig!

ANITA HEDÉEN

Mer läsning

Annons