Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist uppmanar till att avsätta Henriksson

Annons

- Jag anser att Henriksson allt för ofta agerar självvådligt. Den här affären är inte den första utan bara en i raden av alla de misstag han begått. Till och med kommunrevisionen har uppnmärksammat hans sätt att styra kultur- och fritidsnämnden. Han ger sig in och gör uppgifter som inte tillhör politikerrollen utan som ligger på tjänstemännen, säger Kjell Carrander.

-Jag tror inte att Henriksson själv avgår, han gillar att bestämma och göra saker efter eget huvud. Men jag utgår från att socialdemokraterna om inte nu så i vart fall senast i samband med valet plockar bort honom. Han måste vara en belastning och det finns många, inte bara Stål, som räddat honom ur hans historier. Han är inte bara till besvär för tjänstemännen utan också en belastning för socialdemokraterna, säger folkpartisten Kjell Carrander.

I principfrågan, att privatisera gymverksamheterna säger Carrander att han gillar Henrikssons idé.

Han uppmanar också kultur- och fritidsnämnden att vid sitt kommande möte riva upp avtalet med Nautilus och lämna ut gymen på anbudsräkning.

- Om nu konkurrenten säger att han skulle kunna ge kommunen ett bud som är 20-30 procent bättre, desto bättre för kommunen om detta görs om, säger Carrander.

I den revisionsrapport som Carrander hänvisar till kritiseras kultur och fritidsnämndens politiska ledarskap för att politiker lägger sig i och till och med utför tjänstemännens uppdrag.

Revisionen kräver tydliga linjer mellan tjänstemannanivån och den politiska. Normalt sett så finns fungerande beslutsgångar i en kommunal förvaltning där det regleras hur ärenden ska beredas och hur beslut ska fattas. Revisionens kritik kom långt innan Henrikssons affär med Nautilus.

Moderatledaren Bengt Andersson kommenterar affären så här:

-Jag läste att Roger Stål ska läxa upp Ingvar Henriksson. Jag låter majoriteten tvätta sin byk innan jag ger mina kommentarer offentligt, säger Andersson.

Arbetarekommunens ordförande, Gunilla Nygren (s), har inga kommentarer att ge till folkpartisten Kjell Carranders uttalande.

-Till mig har det inte framkommit några synpunkter hur Henriksson sköter sitt politiska uppdrag. Därmed har jag ingen anledning att agera, säger Gunilla Nygren.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons