Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet vill ha allt kvar

Annons

Svar till "Besviken Rättviksbo".

Du får gärna kontakta mig personligen. Att folkpartiet medverkat till kraftiga neddragningar inom Dalarnas sjukvård är inte sant. Vi slogs länge för att behålla psykiatrin vid Mora lasarett, vi har markerat tydligt att Mora BB ska vara kvar, vi medverkade till att ambulansen får vara kvar i Rättvik. Vi har värnat om de whiplashskadade, om stöd till bröstcancerföreningen, om god folkhälsa, om stöd och hjälp till dem som lider av övervikt. Exemplen kan mångfaldigas.

När det gäller vårens strukturbeslut var det nödvändigt att göra vissa förändringar inom hälso- och sjukvården för att få en budget i balans. Landstinget har varje år under senare tid haft stora underskott. Hur vi än beslutar beträffande strukturen så drabbar det lasaretten, bland annat i Avesta och Ludvika. Det är naturligt att man där reagerar. Vi har ändå ansvaret ör helheten och hela länet.

Till min partikamrat Jari Antell i Smedjebacken, som kallat oss för "godtrogna folkpartister" vill jag bara säga, att vi i vår grupp självständigt grundar våra ställningstaganden på fem objektiva fakta, på kontakter med allmänheten och med vår länsledning inom folkpartiet och efter noggranna överväganden inom vår partigrupp och mellan olika partier i landstinget.

Lars Wennås (fp),

Rättvik oppositionsråd

i Landstinget Dalarna

Mer läsning

Annons